اتصال ثبت هويتي و ثبت مكاني براي جمع آوري اطلاعات جمعيتي
اتصال ثبت هويتي و ثبت مكاني براي جمع آوري اطلاعات جمعيتي لازم و ملزوم هستند/ كمتر از ۵۰ درصد اماكن داراي پلاك نشاني هستند.
به گزارش دفتر آمار و اطلاعات سازمان مديريت و برنامهريزي استان گيلان جلسه اجراي آزمايشي سرشماري ثبتي مبنا در سال ۱۴۰۱، هفتم دي ماه در فرمانداري رودبار برگزار شد. در اين جلسه كه با تاكيد بر تقويت، بهبود و تكميل داده هاي اداري و زيرساخت هاي سرشماري ۱۴۰۵ برگزار شد پيرامون چگونگي اجراي هر چه بهتر، نحوه تبليغات و اطلاع رساني و همچنين لزوم نصب كد پستي و كد نشاني در معابر بحث و تبادل نظر شد.
وحيد طيفوري، معاون آمار و اطلاعات سازمان مديريت و برنامه ريزي استان گيلان با اشاره به آخرين سرشماري كه به روش سنتي(تركيبي اينترنتي و حضور ميداني آمارگيران) در سال ۱۳۹۵انجام شد، گفت: هزينه هاي زياد، بار پاسخگويي و زمان طولاني انتشار، مسئولان آمار كشور را بر آن داشت تا روش سرشماري را از سنتي به شيوه مدرن تغيير دهند.
وي ادامه داد: در نظام سنتي سرشماري، جمع آوري اطلاعات با تكميل پرسشنامه توسط آمارگيران و حضور ميداني آن ها انجام مي شد ولي در روش مدرن سرشماري استفاده از داده هاي ثبت آماري ملاك قرار مي گيرد. به بيان ديگر خيلي از كارها و ارايه خدمات براي توليد آمار نيست ولي مي توان اطلاعات ثبتي را از همان ها اخذ و متغيرهاي مختلف مرتبط را با توجه به آن اطلاعات آماري استخراج كرد.
وي لينك شدن ثبت هويتي (اداره كل ثبت احوال) و ثبت مكاني (اداره كل پست) را براي جمع آوري اطلاعات جمعيتي لازم و ملزوم خواند و افزود: چنانچه اين پايگاه هاي داده اي به پايگاه داده اي آموزش و پرورش يا پايگاه داده اي املاك يا هر پايگاه داده اي ديگر لينك شوند مي توان در كوتاهترين زمان و با كمترين هزينه به توليد آمار پرداخت و به لحاظ تسريع در انتشار نتايج، برنامه ريزي خيلي بهتر و به روزتري در حوزه هاي مختلف انجام داد. ضمن اينكه وقتي پايگاه ها با هم لينك شده و مكمل هم باشند مي توان راستي آزمايي نيز انجام داد.
طيفوري با تاكيد براينكه روش اجراي مدرن سرشماري در بسياري از كشورهاي دنيا انجام مي شود يادآور شد كه از سال ۱۳۹۵ اين تصميم در كشور گرفته شد و اولين اجراي آزمايشي سرشماري ثبتي مبنا نيز سال گذشته در پنج استان انجام شد.
وي خاطر نشان كرد: دومين اجراي آزمايشي سرشماري ثبتي مبنا سال جاري در ۳۲ شهر كشور انجام مي شود(دو استان با پوشش كامل و مابقي استان ها در حد يك شهر)، در استان گيلان نيز شهر منجيل به عنوان پايلوت انتخاب شده است.
وي تصريح كرد: ۸۳ درصد نصب پلاك كد پستي در منجيل انجام شده كه قرار بود تا پنجم دي ماه در مورد تكميل ۱۷ درصد مابقي و همچنين نصب تابلو در معابر فاقد نام اقدام شود.
محمد حسين هوشنگي، مدير كل پست استان گيلان نيز با اشاره به ضرورت استقرار كامل دولت الكترونيك در جهت ارايه هر چه بهتر و آسانتر خدمات، ابراز اميدواري كرد منجيل در اجراي آزمايشي سرشماري ثبتي مبنا الگوي خوبي براي ساير شهرها باشد.
وي با بيان اينكه متاسفانه در كل استان گيلان كمتر از ۵۰ درصد اماكن داراي پلاك نشاني شهرداري هستند، نصب كامل كد پستي و كد نشاني براي همه اماكن استان را يكي از دغدغه هاي جدي اين اداره كل عنوان كرد و گفت: پلاك هايي كه به «كد QR» مجهز هستند يك گام جلوترند.
طهمورث عموپور، فرماندار منجيل نيز با تاكيد بر اينكه داشتن اطلاعات درست، پايه و اساس هر برنامه ريزي است گفت: متاسفانه در خيلي از بخش ها در همين شهرستان خودمان هنوز اطلاعات كاملي وجود ندارد و اين نقيصه باعث مي شود در پاره اي از موارد اقدامات و خروجي مناسبي حاصل نشود.
وي ادامه داد: اگر اطلاعات درست و جامع نداشته باشيم براي جهش توليد و ايجاد اشتغال نيز نمي توانيم خوب عمل كنيم.
وي با تاكيد براينكه فرمانداري رودبار براي اجراي هرچه بهتر سرشماري آزمايشي ثبتي مبنا در شهر منجيل تلاش خواهد كرد، گفت: ظرفيت و توانمندي خوبي در شهرداران اين شهرستان وجود دارد و انشاالله با هم افزايي و همكاري همه دستگاه ها سرشماري به نحو شايسته اي انجام شود.
لازم به ذكر است در اين جلسه ضمن ارايه آمار مربوط به تعداد كدپستي و كد نشاني اماكن اين شهرستان از سوي خانم حسني، معاون فرماندار، نماينده اداره كل ثبت احوال گيلان نيز توضيحاتي پيرامون چگونگي تكميل جداول سرشماري ارايه داد و همچنين شهرداران حاضر ضمن ارايه گزارش اقدامات خود در فاصله دو جلسه به بيان نكته نظرات خود پرداختند.